Campiones de la copa catala d’argent de rugby femení

Era l’últim partit oficial de XV de la temporada, en un any atípic i complicat per culpa de la pandèmia del coronavirus. Es jugava la Final de la Copa Catalana d’Argent a les pistes del Sitari.
Després de guanyar els dos partits previs en la fase de grups (INEF Barcelona i VPC Andorra), el CNPN arribava a la final contra un conjunt complet i que sempre planteja partits molt complicats: el CEU. Es repetia, en el mateix escenari, el duel barceloní de Quarts de Final de la darrera lliga.

El partit fou igual d’apassionant que el que havíem viscut el passat mes de març.
Les noies del CEU, aprofitant una millor posada en escena, no van trigar molt a situar-se 5 a 0. Encara no s’havien jugat els primers deu minuts del matx.
El conjunt poblenoví va començar a estructurar el seu pla de joc i a enllaçar bones fases. Movien la pilota amb solvència i, rubricant una gran jugada coral, la feien arribar a la banda, on Pola Kociecka marcava i posava la final en taules.
La resposta local, incontestable, pràcticament a la següent jugada: Cristina Verdaguer trencava a l’eix i marxava sola cap a la línia d’assaig. 10 a 5.
En els vint-i-cinc minuts restants no es va tornar a moure el marcador, i s’arribava al descans amb avantatge per les de casa, en una primera part igualada i intensa, de molt desgast físic.
La dinàmica va canviar a la represa, on les visitants van jugar pràcticament els 40 minuts en camp contrari.
La davantera negra dominava el centre del camp en pujar el rigor sobre els punts de contacte i Clàudia Pont, molt activa, seguia explotant la seva verticalitat per marcar territori, tant en atac com en defensa.
L’obertura, Cristina Segura guanyava repetidament l’esquena a la seva marca i descarregava els offloads, provocant que les noies de la Mar Bella juguessin dins de la defensa.
En dos minuts, Silvia Julià, donava la volta al matx, trencant la línia defensiva i exhibint les seves qualitats per l’evasió i la carrera. Aconseguia dues marques quasi seguides, amb una transformació convertida per ella mateixa. 10-17. Tanteig que ja no es mouria fins al xiulet final.
Destacar el bon treball de tot l’equip en aquesta segona part, que mai va deixar de creure que es podia emportar el campionat. Esforç i cor.
Enhorabona al CEU per l’excepcional partit realitzat. Un gran equip. Un gran oponent.

Amb aquest bon resultat es tanca la temporada de quinze, amb valoracions que no poden ser més que positives. S’han superat, de molt, els objectius plantejats per aquesta temporada.