CNPN

Crònica del Sènior Femení de rugby contra el AVR FC Barcelona – 27/11/2021

Ja podeu gaudir de la crònica d’aquest cap de setmana de les noies del Sènior de rugby.

PARTIT DISPUTAT A LA TEIXONERA

El FC Barcelona segueix líder imbatut de la DHC. Les noies del Poble Nou no ho van posar fàcil, explotant la fórmula que ja les comença a identificar: un sistema de joc expansiu i la implicació col·lectiva en tasques defensives. Així es va plantejar el partit a la Teixonera: un conjunt en una ratxa increïble (arribava amb 179 punts a favor i 0 en contra) edificat a partir del talent de les seves individualitats, vers un equip coral que mai perd l’actitud. Els 80 minuts van transcórrer dins d’aquestes pautes, en un joc entretingut i intens que feia més portable un vespre gèlid de manteta i cafè amb llet.

El fred i la força dels contactes des de l’inici van provocar un seguit d’interrupcions. Ja amb la sacada inicial havia d’abandonar el camp la hooker del Barça, Gemma Vila, que queia malament després de rebre el primer placatge del matx. Al minut 5 també marxava Cristina Segura, la directora d’orquestra de les visitants. Es presentava un encontre dur.

El CNPN va protagonitzar una sortida boníssima, on es va imposar zonalment, va conservar l’ovalada i només la falta d’encert en els darrers metres i la bona defensa blaugrana van impedir que les poblenovines obrissin el marcador. El Poble Nou pressionava la sortida de la pilota, que arribava a les ales sense claredat. Gina Navarro i Clàudia Pont tancaven el centre amb una defensa numantina. El Barcelona estava clarament superat, però en dues fuetades de geni i classe amb continuïtats i suports precisos, marcaven i desequilibraven. Es posaven 12 a 0 i semblava que el duel es podia trencar definitivament. Encara quedaven més de 70 minuts al davant. Tot un món.

Van ser les visitants qui, de mica en mica, van recuperar el control dels temps i de la pilota en dominar el rucks. El joc grupal del Poble Nou manava i tenia el metrònom del partit. Maria Campos aconseguia el try i Sílvia Julià transformava els dos punts addicionals. 12-7 al descans. En el segon temps, el ritme no va decaure. Les noies del Barça van marcar de seguida aprofitant males execucions del CNPN. La tònica, però, seguia igual: un Barça buscant trencar en accions individuals i el Poble Nou collant amb el seu joc d’estructures, tot i que les pilotes jugades ràpides de Sílvia i Helena Olasz es convertien en un malson pel quinze que manava en el resultat.

Amb el try d’Olasz després d’una llarga fase de pick and goes se certificava el gran partit del pack de davanteres negres. 24-12. En el tram final una marca més per cada equip. Amanda Villa per les blaugranes i un assaig de càstig per les visitants, un cop més fruit del pick and go, que també havia provocat les targetes de Roberta Cojocariu al defensar-los massa a dalt.

Marcador definitiu: 31-19 i, per primera vegada en aquesta lliga, el Barça no sumava el bonus ofensiu. Felicitar a les blaugranes per la victòria

Apuntar l’excel·lent aportació de Donina Obiang que estrenava titularitat i de Mar Ribot, debutant.

A seguir així, noies! Ara, l’objectiu és mantenir el nivell a Sant Boi, d’aquí a quinze dies.