Història

El Club Natació Poble Nou, amb arrels profundes que es remunten a l’any 1924, ha estat un far d’excel·lència esportiva i comunitària al barri del Poblenou, Barcelona. Aquesta entitat, inicialment dedicada a la vela esportiva, ha evolucionat al llarg dels anys, superant adversitats i celebrant èxits que han forjat el seu llegat.

Orígens i Fundació

Fundat en 1924, el CNPN va iniciar la seva jornada com una agrupació apassionada per la vela esportiva, posant les bases d’una entitat esportiva que es convertiria en un emblema per a la comunitat de Poblenou. El club va néixer amb la visió d’oferir un espai per a la pràctica i l’apreciació de l’esport aquàtic.

Superant Adversitats

Des dels seus inicis, el CNPN va enfrontar-se a nombrosos desafiaments, incloent la lluita per un terreny on construir les seves instal·lacions enfront dels embats de la mar que destruïen repetidament els seus esforços. Aquesta lluita va ser especialment difícil durant els anys 30 i 40, on, malgrat les adversitats, el club va perseverar gràcies a l’entusiasme inquebrantable dels seus membres.

El Triomf de la Piscina Coberta

L’inauguració de la primera piscina coberta municipal a Barcelona l’any 1961, situada als Jardins Josep Trueta, va significar un gran triomf per al CNPN, marquant el començament d’una nova era per al club i la pràctica de la natació en la ciutat.

Fusió i Expansió

La fusió el 1939 amb l’Olímpic Club, enmig de la Guerra Civil Espanyola, va unificar dues visions esportives en una sola entitat sota el nom de CNPN. Aquesta decisió estratègica va unificar les forces i va establir el club com a única entitat del seu tipus en el barri de Poblenou, expandint la seva oferta esportiva a la natació i la navegació de vela.

Èxits Esportius

El club s’ha destacat per la seva excel·lència esportiva, assolint èxits remarcables com subcampionats d’Espanya l’any 1973. Figures destacables com Aurora Chamorro i els germans Ventura han marcat la història del club en disciplines com la natació i el waterpolo. La secció de rugby, fundada el 1952, ha estat especialment notable, representant al club en competicions nacionals i internacionals amb gran èxit.

Anys de creixement:
el triomf de Can Felipa i la gestió de la Mar Bella

Quan va tancar la fàbrica de Central de Acabados Textiles, SA (CATEX) l’any 1978, els seus propietaris volien enderrocar l’antic edifici fabril i construir habitatges a tot el solar, però l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, amb el suport de les entitats del barri, va aprofitar l’incipient Ajuntament democràtic per aconseguir que una part de l’immens solar fos un equipament públic. El 16 d’abril de 1980 se signava, després de llargues negociacions, un acord per recuperar “CATEX per al barri”, i l’antiga fàbrica es va convertir en el centre cívic i el complex esportiu Can Felipa.

Amb aquesta transformació de l’antiga fàbrica CATEX en el CEM Can Felipa el 1989, i la posterior gestió del Pavelló Municipal de la Mar Bella, el CN Poble Nou va demostrar la seva capacitat d’innovació i el seu compromís amb l’oferta de serveis i instal·lacions de primera classe per a la pràctica esportiva.

Aquesta doble gestió va fomentar el creixement del club. A més de les seccions més representatives, la natació i el waterpolo, en aquell moment el club disposava d’una gran oferta plural: atletisme, rugbi, handbol, petanca, pesca esportiva, bàdminton, frontennis, triatló i submarinisme.

Contribucions i Llegat

Avui dia, el Club Natació Poble Nou no només representa un punt de trobada per a l’esport i la comunitat al barri de Poblenou sinó que també és un testimoni de la perseverança, l’excel·lència i la passió pel desenvolupament esportiu i personal.

L’expansió al Besòs

L’any 2014 el club va aconseguir la gestió del CEM Besòs, a Sant Adrià del Besòs, on va ubicar-hi la secció de natació artística i part del seus equips de waterpolo. Situat en una zona de característiques socioeconòmiques singulars, l’aposta del club és la creació d’un projecte esportiu de base, social i de competició en aquella zona metropolitana.
El Club Natació Poble Nou continua construint sobre el seu riquíssim llegat, mirant cap al futur amb optimisme i dedicació, mentre manté vius els valors de Compromís, Respecte, Humilitat i Passió que han definit la seva historia i vol inspirar futures generacions d’esportistes.