Crònica del Sènior Femení de rugby contra el INEF – 20/02/2022

Ja podeu gaudir de la crònica d’aquest cap de setmana de les noies del Sènior de rugby.

GUANYA EL CN POBLE NOU EN UN PARTIT BREU

El Poble Nou es va retrobar amb la victòria a la Foixarda en un partit que només va tenir color visitant. L’INEF es presentava molt curt d’efectius, amb manca de primeres línies i obligant a pactar melés. Helena Olasz i Clàudia Pont, contundents, van rubricar la superioritat poblenovina en tant que hi va haver partit.
No hi cabia marge d’error en un matx que a priori havia de ser molt més igualat. Les locals, coneixedores de les seves mancances, van sortir endollades al terreny de joc. Intentaven rendibilitzar el fet que, per reglament, a cada melé es generava un atac franc sense disputa ni pressió al 9. Van acostar a Anna Ramón i Alex Castillón a l’eix del set piece per aprofitar la seva intensitat ofensiva. La tònica de l’encontre es va fer palesa des que el CNPN va recuperar la possessió de l’oval. Picar davant, un cop o dos, i obrir a banda per aprofitar la superioritat generada. La primera conquesta va arribar de primer moment, al minut 4. Olasz avançava al conjunt negre en desafiar els postes defensors i marcar llençant-se de cap. Sílvia Julià, en excel·lent ratxa al peu, convertia la primera de les tres que aconseguiria.
Estava bé el Poble Nou, però INEF sabia com alentir els rucks prou per a mantenir el bagatge defensiu. Malgrat que la pilota no emergia amb prou velocitat dels punts de contacte, les incorporacions de Sílvia des del darrere eren suficient per desbordar per fora. Les corregudes a la punta no van acertar a l’objectiu, avortades a l’últim sospir. Qui si va aconseguir rematar seria Clàudia, al minut 12, i una Olasz molt incisiva, 5 minuts més tard
Les Osses, molt combatives, no van abaixar els braços, focalitzant opcions i esforços en la feina en els breakdowns i en l’administració de les pilotes netes que obtenien en els scrums pactats. Eren els millors minuts de jocs verd-i-negres, que varen estar a punt de treure petroli de dues melés a cinc, perfectament defensades des de la base.
A les acaballes de la primera part, la capitana forastera verticalitzava la cursa i trencava entre centres. Assaig transformat. 0-26.
La posada en escena de la segona part va ser breu. A la primera jugada, queia lesionada una altra jugadora de l’INEF i Sergi Figueruelo donava el matx per conclòs al minut 41.
Amb el precipitat desenllaç del partit un bon grapat de jugadores del Poble Nou es van quedar sense poder jugar, entre elles Paula Vaquerizo, que haurà d’ajornar el seu debut en competició oficial.
D’aquí a dues setmanes, el FC Barcelona, el líder incontestable de la lliga, visitarà la Mar Bella