Crònica del Sènior Femení de rugby contra l’INEF Barcelona – 2/10/2021

COMENÇA EL CAMPIONAT 21/22!!

A la trobada no se li podia demanar res més. Va tenir de tot. Marques (4), expulsions (5, totes temporals), emoció (de cap a fi), intensitat (altíssima)… en vuitanta minuts sense respir.

Jordina Marbà, va ser l’autora de l’empat sobre el xiulet final al treure profit d’una sèrie de cops de càstig dins la zona de 22 local. L’INEF Barcelona aprofitava les cartes i no va malgastar jugar amb dues noies de més el darrer tram de partit.

Abans d’arribar al desenllaç, el matx va ser un no parar. Les del CNPN van sortir millor, amb molta empenta. Des del primer compàs la davantera de la Mar Bella va ser la gran dominadora, imposant-se en els contactes i guanyant sempre la línia de l’avantatge. Fruit d’aquesta dinàmica tenia lloc el primer assaig, de la mà de Gina Navarro, talentosa rugbier provinent de les categories del club, abans del minut 5 (5-0).

Poc després, Saray Romero, guanyava per cames a les estèrils placadores i empatava. 5 a 5.

Els arguments de cada equip estaven sobre la taula: les poblenovines sortien victorioses en el set piece (incontenibles a les meles) i en el joc de fases, liderades per una primera línia amb molta gana; les ósses s’imposaven en el breakdown, fent valer l’experiència i determinació de les jugadores amb millor historial.

Try d’Olasz que igualava l’arriere d’INEF. 10 iguals al descans. Tot per decidir.

Anna Ramón desequilibrava el matx a favor de les verdinegres, després que la segona part arranqués amb l’expulsió de Clàudia Pont que, malgrat arrossegar unes molèsties físiques que limitaven la seva aportació ofensiva, s’estava erigint en un dels clars referents defensius.

Va ser precisament la flanker local (habitualment centre) la que va culminar un bon moviment de pick and go de les vuit de davant. Com va succeir al llarg de la tarda, no s’aconseguia la transformació i el partit es posava 15 a 15.

Tot i la nova groga per a Lídia Granados, el Poble Nou va tenir el domini de l’oval, però les inefas es protegien bé. María Campos es va instal·lar com a líder de la davantera i a cada entrada feia retrocedir molts metres a l’equip rival, però la bona feina en els rucks defensius les mantenia molt vives de cara al resultat final. Va ser María, posant lògica al seu gran partit, qui va entrar com un tractor a la zona de marca.

En la prolongació arribava l’empat definitiu, en un tram força calent. Dos punts per cada equip i la classificació del grup que està molt cara.

Felicitats als dos equips per l’actitud i el joc plantejat. Felicitats també a les noies que van debutar en competició aquest cap de setmana.

Ara toca seguir treballant per afrontar els dos partits apassionants que manquen en aquesta lligueta. Ja en tenim ganes!

3×3

David García

 

NOTÍCIES RELACIONADES