Ja podeu gaudir de totes les cròniques dels partits d’aquest cap de setmana.

Sènior Femení  – CN Poble Nou 41 – 10 Gòtics RC

Crònica David García:

VICTÒRIA PER A TANCAR LA PRIMERA VOLTA DE LA LLIGA.

Un més i mig després de la darrera jornada de lliga es reprenia la competició. El Gòtics arribava al final de la primera volta un punt per sobre de les locals, com a quart i cinquè equip a la classificació provisional. Es preveia un partir dur, amb molts dubtes en l’aire per resoldre. L’estat real d’ambdós conjunts era una incògnita després del parèntesi nadalenc, de l’aturada per seleccions autonòmiques i de l’enèsima onada pandèmica. A més a més les Mamuts potenciaven planter i estrenaven fusió amb les noies del Sitges.
El matx va començar amb el CNPN en tromba, lligant bones fases de joc. Movien bé l’ovalada i les davanteres anaven imposant un progressiu domini sobre els contactes. Les melés van convertir-se en un calvari per les gòtiques des del primer minut: retrocedien sota l’empenta negra i no podien subministrar pilotes clares. La pressió de Claire sobre la posada en joc, incansable, un aspecte a recordar.
Malgrat el domini local, van ser les noies de Copetti les que van obrir el marcador en la primera oportunitat en què trepitjaven camp contrari. La mig obertura Nerea Sagasti convertia un cop de càstig sobre la línia de 40, lluint les seves capacitats amb el peu. 0 a 3, minut 4. Gòtics enviava doble missatge: venien per endur-se el partit i qualsevol falta a camp poblenoví es convertia en una possibilitat real d’anotació.
Les següents jugades van ser una tempesta gairebé perfecta, acumulant fase darrera fase, les noies del Poble Nou, endolladíssimes, no estaven disposades a deixar que l’enfrontament se li escapés de les mans. Eren conscients de la importància del duel si no volien perdre el tren de la lliga. La mà de Peta i Sílvia en els enllaços, donava la mida justa entre el picant de les davanteres i l’amplitud de les backs. Al minut 8, les de casa assolien la primera de les 7 marques que engreixarien el marcador. La primera del hat-trick que signaria Claire Masse-Navette. Silvia Juliá, sumava els dos punts addicionals.
El domini negre es va anant reforçant a mesura que avançava el partit. Des del pack de davanteres arribarien les següents conquestes, abans del descans. Primer mitjançant Maria Campos, obrint la seva compte particular i, després, repetia Claire.
17 a 3 a la mitja part.
A la represa, les de La Mar Bella van continuar ampliant l’avantatge. María al cap de cinc minuts de la segona i Judith Bonjorn als deu, culminant una bonica transmissió de les tres quarts a les vores d’assaig, deixaven el duel molt ben encarrilat.
La 8 de CNPN, imparable en els contactes, plantava darrere línia per tercer cop a la tarda. Transformava Sílvia, que havia de deixar el terreny de joc poc després per molèsties a la cama.
El Gòtics s’aprofita de l’absència de la capitana contrària per desplegar els seus millors minuts de joc. Abril Camacho, la jugadora més incisiva del seu equip, capitalitzava les ofensives forasteres. Quan falten sis minuts per a la finalització, la mateixa Abril aconseguia el try en desplegar la seva velocitat. Nerea, passava el xut.
Al darrer minut, Claire tornava a assajar. Cristina Segura rematava la feina de la flanker francesa.
Marcador final: 41-10.
Felicitar els dos equips per l’esportivitat demostrada en el camp. Partit dur però net.
El Poble Nou escala fins a la tercera posició de la DHC a la conclusió de la primera volta. La setmana vinent s’haurà d’enfrontar contra un Sant Cugat que descansa a la Lliga Iberdrola. Probablement serà, per les noies del CNPN i en aquesta competició tan exigent, un dels partits més difícils dels que els hi queden per jugar.