El Consell Català de l’Esport reconeix l’antiguitat del club

Després de la troballa dels estatuts originals del club, realitzada pel nostre exinternacional Gaspar Ventura ara fa cinc anys, a casa del seu pare, el club va iniciar els tràmits per tal que la FCN i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat reconeguessin que l’any de fundació del club va ser el 1924 i no el 1931, tal i com es va creure durant molt de temps.

El procés ha estat llarg i complex, però finalment el CCE ha reconegut que la petició del club era totalment justificada i argumentada i ha quedat fixat oficialment que el Club Natació Poble Nou va ser fundat el 16 de gener de 1924.

Els estatuts originals, redactats en perfecte català normatiu, estan signats pel comandant general Carlos de Lossada y Canterac, nomenat governador civil de Barcelona en el moment del cop d’estat de Primo de Rivera, que va ostentar el càrrec de president de la Mancomunitat de Catalunya durant uns dies el mes de gener de 1924.

Per tant, un cop oficialitzada aquesta data, hem de preparar-nos per a celebrar el centenari del club ben aviat. Comptem amb tots els qui formeu i heu format part de la nostra gran família per tenir una celebració a l’alçada. 

NOTÍCIES RELACIONADES