Ha mort Phil Paterson Smith

L’exdirectiu del club i membre durant molts anys de la secció de rugby Phil Paterson (Dovercourt, Anglaterra, 1936 – Viladecans, Catalunya, 2022) ens ha deixat a l’edat de 86 anys.

Resident a Barcelona des del 1957, va treballar en el sector de les assegurances al mateix temps que era un dels informadors del MI6 britànic durant els convulsos anys de la transició democràtica a Espanya. Discret i efectiu, sempre va mantenir excel·lents relacions amb el consolat britànic a Barcelona i amb la rellevant comunitat d’expats residents a la ciutat. Rugger des de la seva infantesa, a Barcelona va jugar amb el Picadero i va ser entrenador del FC Barcelona als anys 60 i 70, formant generacions de jugadors. Posteriorment, es va vincular amb Enginyers RC, acompanyant-lo en la seva fusió amb el CN Poble Nou, i va ser un dels artífexs de la participació d’aquest club a la lliga de Hertfordshire durant cinc temporades, fet inèdit al rugby mundial. També va ser un dels principals promotors del criquet i del rugbi a la ciutat durant la dècada de 1990 i un dels fundadors del primer club de criquet de Catalunya, el Barcelona Cricket Club (1991). Membre del Comitè Olímpic Britànic a Barcelona, va ser investit membre de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic, per la reina Elisabet II (1998).

El club li va retre un homenatge el 17 de desembre de 2017, data que commemorava el 60 aniversari de la seva arribada a Barcelona. Va escriure un breu llibre de memòries que recull les seves vivències entre nosaltres “El inmigrante inglés”.

Podeu llegir una entrevista que va concedir al diari ARA el 2014 en aquest enllaç: https://goo.gl/A174yz.

Descansi en pau.

NOTÍCIES RELACIONADES