Rugby – Cròniques i fotografies Sèniors, 5 novembre.

Cap de setmana dur pels equips del Poble Nou. Estrena del Sènior Femení B, que juntament amb les noies de Cocodrils RSV va aconseguir la victòria contra el RC Alt Empordà.

Sènior Femení A.

PARTIT NO APTE PER A CARDÍACS.

El Poble Nou i l’Hospitalet mesuraven forces per tercer cop aquesta temporada. Les llobregatines havien guanyat amb claredat els dos duels precedents. Aquest era, però, el primer oficial. Ambdós conjunts sabien que es tractaria d’un matx complicat i exigent. I des del començament van complir les expectatives.

Les locals es van plantar abans en el partit. El pla inicial de les taronges era clar: prendre la iniciativa i no deixar que el CNPN dominés els temps del joc. Les noies de l’Hospitalet portaven el xoc cap a un territori molt físic. Les barcelonines, efectivament, tenien problemes per imposar el seu sistema, però estaven ben posicionades i cap de les dues formacions arribava amb claredat. Un cop de càstig va permetre avançar a les de la Feixa Llarga. El guió va canviar a partir d’aquell instant.

Nerea Sagasti va posar, repetidament, en problemes al back three rival, sobretot amb les patades creuades. Les negres es permetien desenvolupar-se en zones de baix estrès. La segona línia Berta Rosell, amb una carrera a peu de ruck, trencava la pressió i generava una inèrcia que aprofitava l’equip per arribar a les portes de l’assaig. Després d’unes bones seqüències amb davanteres i tres quarts, era Helena Olasz qui rematava la bona feina grupal. 3 a 7 al marcador i encara quinze minuts fins arribar al descans. El CNPN va atacar amb insistència. Eren els seus millors moments de joc i semblava que era qüestió de temps tornar a marcar.

No va poder ser. En l’últim minut de la primera part, l’àrbitre assenyalava una acció perillosa sobre Reis Gómez i li ensenyava la groga. Amb el temps exhaurit i una jugadora menys, al Poble Nou se li van fer llargs els vuit minuts d’afegit. Guadalupe López anotava de jugada personal i capgirava el resultat abans dels tres xiulets. Marca sota pals amb transformació de Raquel Ojeda. L’escenari convidava a pensar que tot podia succeir.

A la tornada, les defenses es van tancar sobre els atacs i les noies de l’Hospitalet també van començar a buscar l’esquena de les poblenovines. Una errada podia costar el partit. El kicking game afavoria a les visitants i, ja dins l’últim terç, la hooker Èxit rubricava un llarg encadenat de les fowards. 10-12. L’Hospitalet, que no va abaixar els braços en cap moment, va trobar la seva oportunitat en un altre xut de Lupe que va botar cap enrere i es va enverinar. Estaven dins els darrers cinc metres, però el Poble Nou defensava amb l’ànima. Donada la resistència forana, van aprofitar un altre falta per anar a pals. Les locals es posaven un punt per sobre. La conversió va intensificar el nerviosisme de les noies del Poble Nou, que van atacar, això sí, amb tota la fe del món. Volien endur-se el partit i, en l’empenta, van deixar passar la possibilitat d’intentar validar una infracció centrada. Al final, 13 a 12 en un encontre molt emocionant. El punt bonus defensiu és flac cònsol, tal com va anar el partit.

Aquest dissabte, a la Mar Bella, rebran a l’INEF Lleida, primer líder d’aquesta lliga. Buscaran inaugurar el registre de victòries.

Sènior Masculí B/Sub23

Dissabte a les 18:30 de la tarda el sènior B/S23 disputava la 5a jornada de la lliga prèvia de DHC contra el Barça Blau, ells venien de descans i nosaltres d’haver jugat el partit ajornat de la 1a jornada contra l’Andorra VPC, després d’una derrota amplia amb l’equip del coprincipat, ens enfrontàvem a l’invicte del grup C, això ens feia tenir moltes pistes de per on aniria el partit, encontre dur, de defensa on tocaríem poques boles i les que tindríem les hauríem de fer or. Avisats als vestidors sortim al camp, i al minut 4 els blaugranes anoten el seu primer assaig més transformació, 7 a 0.

Trèiem de mig camp, després d’una bona pressió trèiem un cop de càstig a prop de la seva 22 i el decidim xutar a pals per sumar el 3 primers punts Mateo Favilla, 7 a 3 al marcador. Seguim en partit i el Barça ens deixa clar que la seva intenció era jugar al nostre camp, l’equip es defensa bastant bé i salva alguna que altres situacions de risc. Nosaltres també ho teníem clar, havíem d’intentar jugar el més lluny possible de la nostra 22. Tot i la bona feina que estàvem fent, al minut 13 després de diverses fases del Barça ens trenca per l’eix per posar el 14 a 3 marcador prèvia conversió del seu 10.

Continua el partit i els del Poble Nou no es rendeixen, portem al Barça al seu camp i després d’un xut defensiu dels locals, capturem la bola i en un contractat el nostre darrer, Lucho Colantuano fent un eslàlom la planta sota pal perquè Bernat Ferragut transformi, 14 a 10. A partir d’aquí el partit va seguir els mateixos compassos, però el Barça va ser capaç de fer 2 assajos més i les transformacions, deixant el marcador 28 a 10. I nosaltres tot i la bona feina en defensa, i tenint moltes coses per millorar. Vam cometre moltes errades en les nostres boles d’atac. Mitja part anem a la rotllana i ens comencem a donar conta, que en defensa estem bastant sòlits i que si corregim allò que no està rutllant, encara tenim molt a dir al partit.

Comença la segona part amb els de la Mar Bella ven endollats, durant els primers deu minuts, tot feia pensar que seríem nosaltres els primers a fer punts, però 3 minuts després el Barça ens farà 7 punts més, deixant el marcador provisional 35 a 10. L’equip no abaixa el cap i continua lluitant, per contestar al minut 63 amb una bona carrera del Mateo Favilla trencant la línia i llançant-se sota pals, a passe d’Andy Bono, per sumar 5 punts més per l’equip visitants, 35 a 15. Seguim jugant i millorant molt respecte a la primera part. Rebem bola i seguim endavant, sis minuts després Lucho tornava a posar sota pals, i ell mateix transformaria amb un drop, posant el 35 a 22. Ho seguiríem intentant, però ja no tindrem temps.

Bones sensacions, l’equip es treu l’espina del partit anterior i comença a donar-se conte que és capaç de competir de tu a tu amb equips molt potents, però el que no hem d’oblidar és que això no acaba aquí i si volem competir amb els millors, ho hem de demostrar en els dos últims partits de la fase prèvia. Donar les gràcies al Barça el partit i el tercer temps, i a l’Àrbitre de l’encontre, Jose Bogas.

Sènior Femení B.

ESTRENA DE LES NOIES DEL CNPN B.

Aquesta setmana es va disputar el primer partit que el nostre B juga amb les Cocodriles. Ho feien contra les noies de l’Alt Empordà. I en la seva estrena, van guanyar.

La https://www.cnpoblenou.cat/wp-content/uploads/2010/08/podi-campiones-copa-del-rei22.jpg d’aquesta formació és que serveixi perquè tot el planter del Poble Nou disposi de minuts. Ha de ser un trampolí perquè tothom pugui saltar a l’equip de rendiment i per a tenir una plataforma en la qual les noies puguin anar millorant en tots els aspectes del joc. No hi haurà una nòmina tancada, sinó que totes les jugadores poden saltar d’una a altra formació.

A Viladecans, el matx va començar amb una certa falta de connexió entre les jugadores, que tan sols havien fet un entrenament conjunt. A mesura que avançava el partit, va anar sorgint l’entesa. Els enllaços van funcionar de seguida i es notava que les noies seguien el mateix pla: totes apostaven pel joc dinàmic. El punt més àlgid de la sintonia va arribar durant segon terç de l’encontre. Núria Torner, magistral, movia l’equip amb criteri, i trobava la fórmula per llançar a la cavalleria pel centre i saber rematar a banda.
A les acaballes de la primera part, Shara Beneduche, l’ala poblenovina que debutava el passat dissabte, obria el marcador. La jugadora, molt combativa, va destacar tant en l’aspecte ofensiu (com a portadora i en el recolzament) com en el defensiu. A la represa, Pola Kociecka, des de la posició de segon centre, eixamplava l’avantatge, i dos minuts més tard, un altre cop Shara feia la segona de la tarda, certificant la bona societat que van formar la parella de jugadores de CNPN.

En avançar aquest temps, les empordanenques van pitjar l’accelerador i van pressionar sobre el control local. Tot i escurçar distàncies i afavorint-se de les exclusions, no van poder tornar a marcar, en gran mesura gràcies al joc d’Olga Pascual, sempre valenta i excel·lent en la col·locació. Va avortar els intents blaus, tant amb bons placatges com tornant els xuts profunds al darrere.
També van treure bona nota les nostres davanteres. Paula Vaquerizo es va mostrar contundent en els contactes, sobretot en els placatges, i Maribel García va lluir un bon mostrari d’entrades verticals que sempre guanyaven l’avantatge.

Al final, victòria de les nostres per 15 a 7 i boníssim sabor de boca. La setmana vinent, jugaran contra unes velles conegudes: les Carboneres de Terrassa.