CNPN

Rugby – El Sènior Masculí B – Sub23 s’endú la victòria a pocs minuts del xiulet final.

Victòria d’allò més èpica pel segon equip del Poble Nou.

Tot i que es disputava la segona jornada, tant els del Poble Nou com l’equip de Castelldefels s’estrenaven en la competició, sent ja tot un clàssic l’enfrontament entre aquests dos equips en el grup C ja conegut com el grup de la mort.

Amb pocs partits de pretemporada i amb jugadors que disputaven els seus primers minuts, sortíem al camp de Pi Tort amb moltes ganes d’estrenar-nos en lliga amb bon joc, per intentar aconseguir la primera victòria davant d’un gran rival.

Xiulet inicial i comencem a desplegar les primeres fases de joc, molt dinàmiques i a un ritme alt, segurament massa alt per una tarda nuvolada i humida. Teníem la pilota, anàvem endavant, però després dues o tres fases de joc començàvem a tenir errades de mans, això mes la bona pressió de l’equip local va fer que ens poséssim nerviosos, perdent el control de la pilota. Després d’aquests 10 minuts inicials en els quals semblava que podíem tenir una tarda tranquil·la a la banqueta barcelonina. L’equip local va prendre el control de la pilota i el ritme de la primera part, a partir d’aquí només ens quedava defensar i segurament aquesta va ser la nostra errada, entendre que el nostre rol era defensiu. Ja que si alguna cosa havia definit aquest equip les últimes temporades, és que ens encanta atacar sense pilota.

Els del Baix Llobregat de mica en mica ens van anar ficant a la nostra vint-i-dos, amb bones fases de joc, trenant jugades amb els seus tres quarts i aprofitant les nostres errades, van aconseguir sumar 17 punts amb tres assajos i una conversió. Malgrat això els visitants no havíem donat per perduda la primera part, ho vam continuar intentant, les boles que vam tenir en atac, les vam jugar prou bé, els guanyàvem territori i fruit d’aquest no deixar-nos anar, vàrem obtenir un cop de càstig bastant centrat a uns 30 m en l’últim segon de la primera part. Julen Sánchez el transforma i ens anem al descans amb un 17 a 3.

Toca hidratar-se i agafar aire, també és bon moment per compartir sensacions i intentar entendre on estàvem fallant, el que ens quedava clar és que per assolir la remuntada ens hauríem de posar les piles, i no cometre cap o molt poques errades.

Comença la segona part, el CRUC intenta mantenir el seu domini, però els del poble nou havíem après la lliçó en la primera part, ara era el moment de tenir i conservar la pilota. En aquests minuts inicials aconseguim un assaig, obra d’Ezequiel Quintana i transformació de Julen Sánchez, per posar el 17 a 10. Rebíem la pilota i no podíem permetre’ns cap errada, l’agafem i continuem atacant, però els de Castelldefels, sabent que no ens podien deixar agafar embranzida, s’hi posen i entrem en unes fases de disputa i intercanvi de possessions.

Just en el moment menys indicat cometem la pitjor errada que podíem fer, targeta vermella per una primera línia. Amb un jugador menys i en el moment més delicat, l’equip, treu l’anima i continua treballant. El temps passava, tot i que cada cop era més difícil assolir la remuntada, no quedava un altre continuar estrenyent les dents en cada contacte, per aconseguir decantar el partit del nostre costat. A 10 minuts del final en un altre cop dur pels de la Mar Bella, en un d’aquests contactes durs, un dels homes importants de l’equip queda a terra, entren les assistències i es para el temps. S’ha d’avisar a l’ambulància i toca esperar, l’àrbitre, envia als dos equips al vestidor. Després de l’ensurt inicial sembla que no serà tan greu i es reprèn el partit. Mele favorable a nosaltres i comencem a fer rutllar la màquina, anem endavant i gràcies al bon joc desplegat, portem la bola a la punta on un debutant Mateu López suma 5 punts més, ara tocava la transformació Julen. Agafa l’oval i tot i està molt escorada a banda no l’hi tremola el pols i empata el partit 17 a 17. Ens queden 6 minuts, suficient per aconseguir l’èpica, Rebem la bola i anem al seu camp, després de diverses fases, que feien pensar que ho podíem aconseguir, ens trobem amb un cop de càstig que el xutador de l’equip amb el 100% d’efectivitat aquella tarda, demana la pilota per posar als visitants per davant en el marcador per primer cop al partit 17 a 20. I amb aquest resultat segon equip s’enduia la victòria.