Rugby – Gran inici de temporada per les noies del Poble Nou

Primer partit de la temporada. Primera Victòria.

Continuïtat en atac. Prémer les dents si el camí fa pujada. Els dos factors diferencials en un partit intens del CNPN a Lleida. El que va començar com un joc viu e incisiu va acabar travat i avançant a força de fer feina de pic i pala. Són bones notícies. Per créixer, els equips necessiten tant del talent com del treball. Inspiració i transpiració.

La posada en escena per part de les barcelonines no podia ser millor. L’INEF rebia i movia bé la pilota, però la defensa alta de les visitants les arrossegava contra corrent. Asfixiades amb la sortida pressionant, les lleidatanes perdien possessió i el Poble Nou transmetia fins a l’ala. Clara Córdova, força activa, feia la marca més matinadora (minut 1) d’enguany a la competició catalana.Les blaves seguien proposant i, a l’arrancada, van generar les millors accions ofensives. Les tres quarts guanyaven la superioritat per banda amb relativa facilitat i, quan ja semblava fet el més difícil, imprecisions de darrera hora les deixaven sense el merescut premi del try. Buscant altres opcions, al cap de quinze minuts era María Campos qui aconseguia rubricar amb l’assaig una seqüència de fases de la davantera. 0 a 10. Semblava que la tònica del matx no seria reversible, però una acció aïllada va canviar la dinàmica general. La nouvinguda Núria Diego, “Vegas“, una de les destacades en aquest inici de temporada, tant per l’encert en el joc com per la presa de decisió, xutava a l’esquena de les backs d’INEFLes centres pujaven i enxampaven a la receptora en zona de perill verdigroga. Del no res, les de casa van treure petroli. Van aixecar aquella pilota compromesa, aprofitar que el CNPN tirava la línia defensiva amb excés de tranquil·litat, connectar fins al carril de les cinc, trencar els placatges i volar cap a marca. Un contraatac de manual.

Punt d’inflexió. Les unes es van encoratjar i les altres van aixecar el peu de l’accelerador. Les lleidatanes trobaven les curses dures i verticals que les caracteritzen i les de la Mar Bella perdien l’exclusivitat de l’oval. Tocava defensar.
A les acaballes de la primera part, l’àrbitre no deixava continuar sobre la gespa a María Campos, l’única especialista que no debutava ahir en la primera línia i en competició oficial, per reiteració de contusions al cap. Joana i Ainara, l’estaven acompanyant a la perfecció. Tocava arremangar-se la camisa. I ho van fer. Sobre la botzina, jugant amb inferioritat, tornaven a enllaçar un bonic encadenat que Blanca feia arribar a marca. Era el minut 40. 5 a 15.

La segona meitat va ser moguda. Al xiulet de represa les del Poble Nou tornaven a tenir el control. Van sortir amb bon ritme i retrobaven la https://www.cnpoblenou.cat/wp-content/uploads/2010/08/podi-campiones-copa-del-rei22.jpg de pressionar al rival i buscar amb insistència trencar la línia defensiva, sobretot gràcies a les escomeses de Laia Melià, encertada en les passades i letal a les arrancades. Nerea Sagasti, treia partit de les seves incorporacions al fons i assajava al minut 62.
Les locals, lluny d’ensorrar-se, van aconseguir reduir distàncies al marcador en aprofitar les concessions en els placatges, i en 3 minuts van plantar dos cops. A partir d’aquí el partit va entrar en un estat de nervis i d’imprecisions. Gal·la Tejedor, de l’equip lleidatà, va estar expulsada amb groga, per placatge alt. Altre cop, l’equip es va posar en mode treball. En l’últim tram, Olga va rebre en avantatge, va picar cap a fins i tot i que no va poder marxar, des del terra, va enllaçar en continuïtat sobre l’entrada de Nerea que feia el seu segon try de la tarda. 15-25 als 80 minuts.

Felicitar l’actitud dels dos equips, molt lluitadors. També a les quatre debutants ahir amb el Poble Nou (NoeVegas, Laia i Nerea).
Ja hi ha ganes del pròxim partit. Ganes de Sant Cugat.