El Club Natació Poble Nou fa un pas més en la celebració del seu centenari amb el llançament de l’exposició virtual “De la fàbrica a la piscina”, una mostra que repassa els cent anys de trajectòria del club i el seu vincle amb el barri del Poblenou.
La versió digital trasllada ara al web del club l’experiència viscuda durant el mes de setembre de 2024 al Centre Cívic Can Felipa, on es va inaugurar l’exposició física amb gran èxit de públic i emoció. Des d’ara, tothom pot tornar a recórrer aquest viatge a través del temps i de l’esport, o descobrir-lo si no va poder assistir-hi.



De la fàbrica a la piscina: un recorregut per la història d’un club i d’un barri
L’exposició fa un repàs als inicis del club a principis del segle XX, la seva vinculació amb la platja i l’activitat veïnal, el paper del moviment associatiu i els grans moments esportius, socials i humans que han marcat la seva evolució. És, també, una crònica de com l’esport ha estat una eina de transformació i cohesió en un barri de classe treballadora com el Poblenou.
Una exposició feta amb moltes veus
“De la fàbrica a la piscina” ha estat possible gràcies a la feina conjunta de moltes persones. El comissariat va anar a càrrec de l’escriptor Julià Guillamon, mentre que la part artística i visual es va enriquir amb les pintures de la reconeguda Neus Martín Royo i la fotografia de Joan Teixidor. El llibre que acompanya l’exposició ha estat dissenyat per Àngel Uzkiano, amb col·laboració del fotògraf Ramiro Elena, i compta amb imatges d’arxiu i testimonis que documenten el pas del temps dins i fora de l’aigua.
Però, sobretot, l’exposició no hauria estat possible sense la implicació directa de molts socis i sòcies, que van aportar documents, fotografies, records i emocions. Aquesta és una mostra construïda col·lectivament, on cada detall forma part d’un llegat viu.


Una finestra permanent a la nostra memòria
El club va decidir des del primer moment donar continuïtat a aquesta experiència amb una versió virtual que permetés accedir a la mostra més enllà de l’espai i el temps. L’objectiu: que tothom pogués tornar a emocionar-se amb el passat i sentir-se part d’una història compartida. Una manera de preservar la memòria i de fer-la arribar a noves generacions, dins i fora del club.
📌 Consulta l’exposició completa, descobreix documents històrics, vídeos i molt més: