Crònica Rugby CN Poblenou cap de setmana 05/10/2019

Sènior A – CN Poblenou 10 – Fénix 40

Tornem una setmana més amb la crònica d’un cap de setmana amb gust agredolç pels de casa, amb una derrota davant d’un dels equips que ja es va mostrar fort la campanya passada al grup C de la Lliga de plata: el Bantierra Fénix.

Crec que a aquesta alçada del calendari (tot i ser la quarta jornada del torneig) hi ha una cosa patent: la Lliga es parteix en dos i si volem lluitar a dalt haurem de treballar molt i molt dur. Només s’han de veure els resultats del cap de setmana en els enfrontaments entre els colistes i els preferits: els numeros parlen per si sols. Els equips es semi-profesionalitzen i haurem de començar a plantejar-nos com encarar cada partit a consciència.

Amb aquest pròleg, podem resumir el partit d’una manera: el Fénix es va mostrar superior. No només físicament, sinó també tècnicament (no tàcticament).
Tot i que l’inici va ser bo en intensitat i pressió, de seguida el Fénix va saber com començar, de mica en mica, a imposar el seu joc i marcar el ritme de joc. Ja ens ho esperàvem, però també sabem que a casa nostra alguns equips de sobre pateixen. Però no vam saber treure-li profit.
Després d’un parell d’errades en defensa, van aconseguir la primera marca als 3 minuts de partit. Tot i així, els nostres no volien fer pas enrere i amb un bon contraatac i un pick and go de Escolar que va entrar com una tromba amb un parell de rivals penjats al llom, seguíem ficats al partit. No va tardar gaire el Fénix a tornar-se, aprofitant una errada de presa de decisions i aprofitant una pilota solta, van arribar a fer marca sota pals.
A aquest punt del partit, els aragonesos ja controlaven el matx (encara que no ho sabíem). Molt durs a les fases estàtiques, no vam saber com resoldre aquesta situació, tot i que als line out estava bastant disputat. Van saber aprofitar el desconcert i el caos del CN Poblenou i estar un esglaó per sobre nostre.

Que hem millorat i crescut molt és evident, però que podem ser artífices del millor i del pitjor també. Em quedo amb què vam mantenir-nos durant gairebé tot el partit i el podíem haver guanyat. Només cal fer petits ajustaments i no baixar la guàrdia. Aquest cap de setmana el Sènior A descansa i el dilluns comença a preparar el partit contra un Múrcia que encara no ha sumat cap victòria, el que els farà venir amb més ganes de guerra. FORÇA IMPARABLES!!

Sènior B – CN Poblenou 7 – Quebrantahuesos 62

Primer partit de Lliga dels nois del segon equip, que van enfrontar-se al Quebrantahuesos, un Club que fins fa dues temporades regnava sobre la Lliga aragonesa. Malgrat saber que era tot un repte per ser el primer partit de la temporada, la primera part va veure un enfrontament molt igualat, on es van concedir masses metres per errors molt elementals del rugby.
Aquestes errades van fer que a la segona part s’abaixes el cap i es permetés que el rival desplegués el seu joc amb molta més llibertat, deixant un resultat final potser massa voluminós pel que va ser el joc desplegat (7-62).
Malgrat tot, va ser un partit vistós contra un gran rival i el jove segon equip de Poblenou té encara molta temporada per conjuntar-se i intentar fer alguna cosa més gran.
Crónica de Marc Fernández

Sub16 – CN Poblenou 24 – UE Santboiana 46

Primer partit de lliga, que va tenir dues meitats clarament diferenciades, i amb sensacions agredolces. L’equip va començar molt endollat, marcant uns primers minuts de bon rugby amb entrades per l’eix profund, bona possessió i jugades llargues amb els tres quarts que presagiaven el millor.

Malauradament, no vam saber treure tot el rendiment i l’efectivitat per matar el partit en aquesta primera meitat i la Santboiana, malgrat la sorpresa inicial, es va sobreposar i va començar a picar per on sabia que podia fer mal, agrupant l’atac als extrems, amb dos carrilers potents i veloços, als quals no vam saber aturar amb una defensa ofensiva.

Malgrat tot, la primera meitat va ser un estira i arronsa constant entre els dos equips, amb moments de bon rugby.

A la segona meitat vam perdre la concentració i vam seguir sense saber reaccionar a la proposta de joc que presentava la Santboiana, senzilla però terriblement efectiva, i el resultat es va anar fent insalvable.

Tot i això, la sensació predominant és que l’equip té corda i recursos per donar molt més de si. La notícia positiva va ser la visita del seleccionador català S16, Gonzalo Beltrán, que va convocar tres jugadors més dels tres que ja teníem convocats. En total, sis: Aniol, Ryan, Willys, Max, Eric i Oscar. Bravo, nois!

A millorar: intensitat en defensa, recol·locació defensiva i efectivitat. Tenim feina per endavant.

Sub14 – CN Poblenou 0 – UE Santboiana 57

Primer partit del classificatori per la Lliga amb victòria del Sant Boi, que ens va ajudar amb gran esportivitat a millorar en el nostre desenvolupament i aprenentatge. Seguim fent passes amb el nou equip de sub14 per crear un equip. Gràcies Sant Boi per la col.laboració.