Crònica Rugby CN Poblenou cap de setmana 26/10/2019

Sènior A – CAU 41 – CN Poblenou 7

El passat dissabte el primer equip Sènior va viatjar a València per jugar el partit de la sisena jornada de la divisió d’honor B contra el CAU. Després d’una balsàmica victòria contra el Múrcia, l’equip de Poblenou es va desplaçar amb l’objectiu de mantenir les bones sensacions de l’últim partit, però conscients que no seria senzill, sent el CAU un equip dels que s’esperà que lluitaran a l’abril per l’ascens de la divisió d’honor.

L’equip local va deixar patent el seu nivell des del començament del partit, aconseguint el primer assaig quan no s’havia acabat de jugar el primer minut de joc. El Poblenou però, conscient que el partit es podia fer molt llarg si no feien un pas endavant, va saber entrar al partit i plantar cara a l’equip rival.
Així, al primer cop anímic del CAU van seguir deu minuts de bon joc visitant, que van acabar als cinc metres de la marca. Tot i això, no saber definir i petites errades van donar l’oportunitat a l’equip valencià de sortir de la pressió i canviar d’àrea de joc, que al cap de 15 minuts del partit es va reflectir en una segona marca. Els de Poblenou van lluitar per igualar el marcador, però una targeta groga va marcar els últims minuts de la primera part, que amb la tercera marca local va acabar amb un resultat de 19-0.
La segona part, amb canvis a les alineacions dels dos equips, va començar lluitada i igualada, però l’equip local va saber materialitzar les ocasions amb les quals comptava, mentre que els visitants s’apropaven a la línia de marca rival sense poder convertir les oportunitats en punts.
Així, el CAU València va anar engrandint el marcador en un partit en el qual el CNPN mai va acabar de baixar els braços i que va trobar la seva petita recompensa amb una marca d’Hernán Cerdà en l’última jugada del partit, maquillant el definitiu 41-7 final.

Una derrota abultada contra un dels equips de la part alta de la competició, un dels equips que cada cop sembla que està més lluny, un dels equips que cada jornada que passa estan dibuixant una classificació amb dues velocitats. Però, al cap i a la fi, un dels equips contra els quals el Poblenou aspira a lluitar i sobrepassar, però que al que portem de campionat només ha estat capaç de competir de tu a tu en moments aïllats dels partits.

La següent oportunitat per fer un pas endavant serà aquest cap de setmana a La Mar Bella contra La Vila, un equip que sempre és especial jugar, un partit en el qual els poblenovins hauran de demostrar el paper que volen jugar en el que queda de campionat.

Sènior B – CN Poblenou 12 – Garrotxa-Banyoles 5

Primera victòria de Lliga dels nois del segon equip Sènior, que van jugar contra el Garrotxa-Banyoles Rugby, un Club on la davantera sempre s’ha caracteritzat per la contundència en l’atac i per la seva envergadura.
Abans de començar el partit, es va guardar un minut de silenci en memòria de l’Hugo, germà petit de dos jugadors de l’escola del CNPN, que malauradament ens va deixar aquesta setmana en un tràgic accident.
A la primera part, es va veure un joc organitzat i una defensa sòlida per part d’ambdós equips en un enfrontament molt igualat, on els pocs errors que hi va haver es pagaven amb l’assaig del contrincant.
Durant la segona part, l’equip visitant va començar a abaixar la intensitat i, tot i no haver finalitzat els atacs que podrien acabar en assaig, es va notar en la possessió de l’scrum i line-out, fent d’aquestes fases del joc un moment perillós quan els nois del Poblenou tenien l’oportunitat d’atacar.
Malauradament, no vam saber treure tot el rendiment i l’efectivitat per finalitzar algunes jugades on feia falta tenir el cap fred i els nervis ens van fer cometre els errors.
Sembla que el segon equip ja comença a veure els fruits de la constància i el treball dur. Amb el resultat de 12 a 5, dediquem la victòria al petit Hugo i a tota la seva família.
Encara queden partits difícils per afrontar, però si seguim així no hi ha dubte que ho passarem millor que la temporada anterior.

Defensem la nostra samarreta amb orgull. IMPARABLES!

Crònica de Jordi Bolet

Sub 16 – Gòtics 29 – CN Poblenou  31

Èpica victòria de l’equip, que va començar molt endollat amb un parcial de 0-17 durant els primers 20m que feia presagiar un passeig triomfal, amb possessió total de l’oval i domini territorial abassegador, amb bones penetracions dels davanters i jugades trenades dels tres quarts, executades amb precisió gairebé mecànica.

Però el Gòtics és un club dur i guerrer i no es van donar per vençuts i, malgrat el resultat, va començar a fer allò que millor saben: jugar per l’eix profund utilitzant la seva davantera gran i contundent, picant on més mal ens feia. L’equip va patir una desconnexió durant la segona meitat de la primera part, que va permetre l’equip local apropar-se al marcador i ficar-se al partit.

La segona part va ser d’una gran intensitat per part dels dos equips, els nostres defensant amb ungles i dents l’avantatge en el marcador que s’anava escurçant i el Gòtics portant-nos cada vegada que podia a la nostra 22 per jugar en curt allà dins amb la seva davantera.

Aquest plantejament els va donar resultat i es van posar per davant 29-24 a falta de pocs minuts pel final i a més amb el nostre equip aculat en la línia de 5m defensant amb el ganivet entre les dents. Fruit d’aquesta defensa aferrissada vam aconseguir una possessió que Willis, amb una jugada certament increïble, va aconseguir fintar més de 5 defensors i, amb una llarga carrera, sortint des de pràcticament la nostra zona d’assaig, va creuar tot el camp fins a plantar l’oval sota els pals de l’equip contrari. Resultat final 29 a 31 i victòria. Som un equip de primera!

A millorar: concentració en defensa, compromís mental de tot l’equip durant 70 minuts.

MVP: Gina Navarro i Alba Comerma (van realitzar un treball magnífic en defensa, amb una entrega absoluta i una mentalització digna d’elogi).